?

Log in

No account? Create an account
August 17th, 2008 - Danny Danger Oz — LiveJournal [entries|archive|friends|userinfo]

[ userinfo | livejournal userinfo ]
[ archive | journal archive ]

August 17th, 2008

New comp update [Aug. 17th, 2008|03:50 pm]
dalekboy
[Tags|, ]
[mood |satisfiedsatisfied]

Not to much to report. Removed Vista, installed Ubuntu. Ubuntu can't detect my wireless because it doesn't have the drivers, have tried to sort this out, and after exhausting myself initially, have not bothered trying to figure out wireless yesterday or today.

Tried installing XP, but kept getting blue screen of death from both disks, so reinstalled Vista just so I could have net access, and have installed Ubuntu so I can duel boot. I'm not setting up anything much on Vista, because I know once I can get the wireless issue figured out, Vista will be going bye-byes because I hate it so very much.

That said, I have installed Lightwave so I could do an experiment. I have a set picture that I have rendered on each PC I've owned/used over the years. I have the file set aside, so it always renders with the same settings. On first PC it took just a smidgen over three hours. Next one was about an hour forty, one after that around fifty minutes. The one I got from Barnes knocked it down to about six or seven minutes. My previous comp rendered it in around three minutes, when it was working properly.

Test rendered picture below cut... 800x600 200kbCollapse )
The new PC, under Vista, renders it in 58 seconds!

Looking forward to trying it out on Ubuntu at some point to see if there's any difference.

The thing that is boggling my mind is, the second PC mentioned above is the one I did the Aussiecon 3 Opening Ceremony animation on. After a catastrophic accident with my hard drive I lost the entire opening and had to re-render a heavily reduced version, partially because I'd lost a bunch of models, partially because of render times. It took two and a half days, rendering madly on two PCs (the second being the much slower one) and I just barely got it finished with all the sound and such in place by the first day of the con.

If I'd had this PC, and all the models, I would have been able to recreate the entire original animation, probably overnight. Freaky.
link7 comments|post comment

Adolf Hitler's Vista problems [Aug. 17th, 2008|04:52 pm]
dalekboy
[Tags|]
[mood |amusedamused]



It's rare that I link to YouTube like this, but this series of shorts with Hitler's various problems (he gets his car stolen, as a movie producer he discovers a major problem with a commercial for a client, etc.) is wonderful.
link2 comments|post comment

navigation
[ viewing | August 17th, 2008 ]
[ go | Previous Day|Next Day ]